fredag 1 november 2013

Husvagn i Snösätra oktober 2013


6 januari 2014 lägger jag nu till några artiklar/text till dessa bilder: 


SVD - Kåkstäderna breder ut sig i Stockholm

I artikeln ovan framstår det som det är bl.a. letter som bor på platsen: 
"Hon säger även att det i första hand inte är de tiggande romerna hon är orolig för.
– Det är fattiga människor som kommer hit för att de inte får jobb. Men de har ofta ingen annan social problematik och kommer hit med sina familjer. Det är ganska resursstarka personer som tar tag i sina liv, säger Gisela Bergfors.
De som har det ännu värre är personer från andra EU-länder, som Polen och Lettland, som kommer hit, jobbar lite svart, är hemlösa, och inte syns i stadsbilden.

– De har ofta kraftiga missbruksproblem och psykiska problem som de inte behandlas för. De har inte rätt till någonting eftersom de inte har uppehållsrätt och får inte komma till härbärget heller, eftersom man inte tar emot personer med missbruksproblem, säger Gisela Bergfors. "

Det är ingen tvekan om att det finns letter och andra balter i Sverige som är i trubbel i Sverige. Någon inte minst http://stockholmcrossroads.se/ kan intyga. Men i det fotograferade området i artikeln kan jag inte påstå att jag har haft någon anledning till att tro att någon är ifrån Lettland. Som ett sidospår kan jag nämnas flyktinglägret som fanns under kriget några hundra meter längre bort. Där och då bodde det bland annat letter.

DN - Hemlösa östeuropeer i 67 städer

11 februari 2014
Efter branden flyttar rumänerna - P4 Extra | Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2151&artikel=5782116

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar