måndag 26 december 2011

Kungens jultal 2011

http://www.kungahuset.se/kungafamiljen/hmkonungcarlxvigustaf/tal/hmkaretstal/hmkonungensjultal2011.5.70e7de59130bc8da54e800014850.html

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kungen-glads-over-att-fa-barnbarn_6732457.svd

Det här traditionella jultalet kan man enkelt ta och sticka iväg med (Monarki/republik, ska kronprinsessan ta över eller otrohetsaffärer /besök på strippklubbar) och göra mängder med artiklar och inlägg av.  Jag tänkte inte vara ”sämre ” och förmedla videon Boney M. - Little Drummer Boy:

http://www.youtube.com/watch?v=bPBvSBRaLfo&feature=related

Jag tycker det fanns många klokheter i talet om att jobba för/visa upp Sverige, alltså allt underbart vi har (För mig viktigast naturen och sjöarna) samt producerar (Framförallt hantverken (Då även menat musik och dans) / småföretag/ familjeföretag som sätter ära till sina produktioner). Man skulle också kunna förklara det med folk som vill i första hand leverera gedigen kvalitét och i andra hand tjäna pengar. Ja, det förtjänar uppmärksamhet och respekt!

Vist är det viktigt med dialog för att problem och konflikter ska kunna lösas!
Yep, Sverige är en liten nation och därför extra viktigt att bygga ett hållbart samhälle med samarbete över gränserna. Det är BARA då vi når de stora målen.
Då faller jag sen tillbaka till trumslagarpojken som inte hade så många tillgångar eller till dom kungen kunde ha nämnt med lite fler ord än meningen ”Alla de som är ensamma ägnas en särskilt varm tanke.”. Jag tycker kungen kunde ha uppmanat Sveriges politiker att arbeta tillsammans med invånarna bättre för att lösa problem och konflikter. Han ska se det positiva med Sverige och med kraft visa framtidstro och möjligheterna. Också visa att alla räknas och är viktiga i det lilla Sverige.

Tack för många bra ord och årsredovisningen kungen!
Men den ovan nämnda vilja, styrka/kraft, framtidstro vart för klen och delvis uteblev!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar