torsdag 15 december 2011

Trygghetsmöte i Rågsved

Istället för de årliga trygghetsvandringar som Stadsdelsförvaltningen anordnar (Tillsammans med bostadsbolagen, polisen, trafikkontoret med fler av stadens tjänstemän och förstås de boende för att öka tryggheten i området), så provade man istället i år(2011-12-15) att ha en Workshop inne i Fritidsgårdens lokaler.

Det är ett effektivt möte där många olika enheter är samlade och kan jobba tillsammans effektivt. Mycket bra och helt rätt av staden att ha sådana här möten. Kan därför inte annat än beklaga att det endast var 4-5 invånare som hade behagat sig ner till fritidsgården och det dukade pingisbordet.


Trasig gatlykta
Vi diskuterade förvaltningen nere i Rågsveds friområde allt ifrån klottersanering (Vägskyltar/parkbänkar), effektiv snöröjning så både gående och skidåkare kan ta sig fram, trafikhinder så att trafik inte genar Snösätravägen – Bjursätragatan samt att sophämtningen har fungerat mycket bra. Nämdes gjordes också att allt fler ifrån Stuvsta går över området för att nå T – Rågsved.
Beröm gavs till den bollplan som finns i Rågdalen som nyligen fått konstgräs. Allt fler använder bollplanen, i alla väder och även om det är mörkt ser man nu folk spela på planen. Detta leder inte bara till glada bollspelare utan ökar också tryggheten i området.
Info gavs ifrån SDF om staket som satts upp på ena sidan nu emot gång och cykelvägen för att minska risken för bollar åt det hållet. Anledningen till att man vill sätta upp så lite staket som möjligt är att en inhägnad bollplan drar till sig problem med kamphundsaktiviteter. Tillgängligheten/öppenheten leder säkert också till en större trivsel och fler deltagare.Klottersaneringen på parkbänkar och inte minst i den gångtunnel som finns i Rågdalen upp emot Vallhornsgatan gör så att färgen försvinner och att det ser risigt/dåligt ut. Gångtunnel målades för inte så länge sen vit men klottrades ner och därefter kom en klottersanering som då skapat detta:Bollplanen nere i centrumet är ett annat kapitel som inga av de närvarande har möjlighet att göra något åt (Ett icke närvarande kontor). Man kan bara hoppas att dessa ansvariga snarast gör något åt denna bollplan som bidrar till ett dåligt intryck av området, framförallt då det ligger så nära centrum och T-bana.

Planteringen (Centrumbyggnaden vid Rågsvedsvägen) är övervuxen och sköts dåligt.
Dålig belysning under parkeringsdäcket vid centrumet.
 

I fjol upplevdes trappan ner till Tunnelbanan ifrån Rågdalen som hal under vintern.
Nedanför trappan vid grillkiosken har jag själv och även sett andra halka.Någon undrar när grillkiosken ska bli klar (Efter att T-banan har öppnat igen) :)

På denna gång- och cykelvägen (Nedanför Bäverbäcksgränd emot Snösätra Norra intill förskolan) finns denna papperskorg som sällan töms. Efter något vägarbete har här också tydligen glömts att asfalteras som gör det otrevligt inte minst för cyklister. Slyröjning (Grena ivägen för cyklister), gatusopningen och parkbänkar kan förbättras.

SDF informerade att ny parkingenjör ska anställas inom kort.

Trafikkontoret informerade att stadens lyktstolpar har nummerplåtar. När man rapportera in gatubelysning som inte fungerar så hjälper det att samtidigt nämna dessa nr. för att hitta rätt.

Fler bilder ifrån Rågsved (Klicka här).
Mycket bra, trevligt och givande möte!
Men i botten finns tyvärr också tankarna till de kontor och nämnder som inte samarbetar lika bra med området (Områdesmöte Rågsved):
Epsteins STHLM - Rågsvedsborna upprörda över planerade kedjehus i naturområde
På väg hem ifrån Trygghetsmötet träffade jag på en kvinna som hade varit på områdesmötet och ville berätta hur okunnig och nonchalant hon hade upplevt Gustav Johansson (m) (Läs artikeln ovan).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar