onsdag 10 juli 2013

Vita bergen och Skansen 9 juli

 
En sommardag utomhus ifrån 13 till 23, som började med ett besök hos Åke Johansson som har kolonilott på Barnängens koloniträdgårdsförening sedan 1993.

Mitt och min sambos intresse för kolonirörelsen började här 2001. Efter ett antal besök här hos Åke så skaffade vi oss odlingslott på Snösätra Norras Fritidsträdgårdsförening.

Varje år har föreningen en Öppen Trädgård med försäljning av grönsaker, saft, sylt m.m. som genererar för föreningen ganska stora inkomster som Åke var med och startade (2013 blir den av 31 augusti och 1 september mellan 10-16). Som ersättare i styrelsen för Snösätra Norra införde jag Öppen Trädgård även i vår förening några år senare (2013 blir den av söndagen den 25 augusti 11-16).

 
En stamgäst

Området anlades 1906 och är därmed ett av de äldsta i Stockholm. Marken ägs av Stockholms stad som arrenderar ut den till Barnängens koloniträdgårdsförening. Här finns 29 lotter.
 
Efter en fika hos Åke och en diskussion om odlingar m.m. så tog vi en promenad i området.

 
 

Vita Bergen får en genast att tänka på Carl Anton. Men att Rikard Wolff ska uppträda här i sommar låter också mycket rätt.
 

Vintertullens koloniområde (Ingår i Barnängens koloniträdgårdsförening) 
Sofia Kyrka
 


Innan vi lämnade Vita Bergen för att ge oss tillbaka till Slussen för att därifrån ta Djurgårdsfärjan över till Skansen, så besökte vi denna underbara kyrka. 
 Skansens Koloniträdgårdar
Föreningen Stor-Stockholms Koloniträdgårdar har tillsammans med Svenska Koloniträdgårdsförbundet och Skansen bildat Skansens koloniområde.
 

  

En av Skansens invånare :)
 
 
Två timmar Allsången på Skansen klockan 20 till 22.
Gäster: Håkan Hellström, Louise Hoffsten, Anton Ewald, Grynet Molvig, Skansens Ukuleleorkester och Medina.

Direkt efter Allsång på Skansen började en direktsänd timme med Håkan Hellström och gäster på Allsångsscenen (Medverkade bland andra Helen Sjöholm, Anna Järvinen och Tomas von Brömssen. ).
Vi fick under allsången sjunga till bl.a.Gösta Linderholms “Rulla in en boll och låt den rulla” och Janne Lucas Perssons “Växeln Hallå”.


 


 Borta bra, men hemma i Rågsved / Snösätra med hjälp av spårvagnen och tunnelbanan strax efter 23 bäst.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar