tisdag 26 juni 2012

Uppföljning av Trygghetsmötet i Rågsved 2011

Läs mer om Trygghetsmötet 2011-12-15: Trygghetsmöte i Rågsved
Ca 6 månader senare ska vi nu se vad som åtgärdats och inte åtgärdats!


Nere vid Snösätra Norra Fritidsträdgårdsförening är vägskyltarna utbytta / klottersanerade och gräset är nyklippt! Snyggt jobb!


Innan "höghusen" på Bjursätragatan byggdes så satt här stenar som hindrade trafik att passera skylten i bilden högre upp. Eh, vi har tydligen en till vägskylt att klottersanera här!


Efter att det första "höghuset" byggts flyttades stenarna ungefär hit. Men har tagits bort för att byggmaskiner måste kunna komma fram för att slutföra bygget med de två sista höghusen.
Förslaget på trygghetsmötet var att flytta dessa stenar ungefär hit.
Tyvärr har biltrafik börjat passera den här vägen nu när inga stenar finns här.


“Härligheten” bakom Snösätra Södra koloniområde är kvar!

På gång- och cykelvägen (Nedanför Bäverbäcksgränd emot Snösätra Norra intill förskolan) töms nu papperskorgen regelbundet!
Det har också gjorts en slyröjning här som gjort det behagligare att bl.a. cykla här nu. En och annan kanske har synpunkter på gräsklippningen på vänstra sidan. Men jag fokuserar istället mer på den asfalt som fortfarande inte har ersatts!Lite längre ner emot koloniområdet finns på den här vägen denne parkbänk.
Den är inte bara risig, nedklottrad utan även delvis otroligt låg.Varje gång jag passerar förbi dom här nybyggda "höghusen" på Bjursätragatan så funderar jag över varför dom är så låga för. När det är sådan bostadsbrist, så kunde man väl ha lagt på en två-tre våningar på de här husen.

Här spelas det! Jättebra att bollplanen fick konstgräs!

Man kan inte säga samma sak om bollplanen nere vid Rågsveds Centrum som återigen är folktom.

Picknick i det gröna på bollplan ?
Gångtunneln mellan Rågdalen och Stövargatan har fortfarande inte målats efter klottersaneringen.
Nu kanske tunneln måste klottersanneras igen innan den målas.


På den här väggen fanns tidigare en viktig central anslagstavla för annonsering av lokala event.
En anslagstavla som togs bort när SL genomförde en reinvestering och underhåll av Linje 19.

Saker och ting tar sin tid, framför allt inom en så stor kommun som Stockholms Stad. Jag har nu på vägen också hittat detaljer som inte togs upp på trygghetsmötet. Men jag upplever ändå att mer borde ha varit åtgärdat nu 6 månader efter trygghetsmötet. Lägger man dess till problemen som finns med etapp tre av Rågdalen så blir det extra olustigt. Ska man få folk att komma till trygghetsmöten och trygghetsvandringar så är det A och O att problem åtgärdas snabbt.

2 kommentarer:

 1. Hej! Ring gärna till felanmälan Stockholm stad, 08-651 00 00 alternativt via formulär på hemsidan http://www.stockholm.se/felanmalan.
  Hälsningar
  Jesper

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket bra och viktig information Jesper!
   Merparten ovan är dock redan rapporterat under Trygghetsmötet till staden.

   Radera