onsdag 16 december 2015

Föreningskunskap och mötesteknik

Länkar
Bilda förening
Förening - Wikipedia
Föreningskunskap och Mötesteknik för invandrare i Sverige
Förening - Allt som du som ideell förening behöver veta

Mötestjänster
Mötestjänster Företag - Telia.se
Skype - Gratis konferenssamtal.
www.skype.se

Gemensam aktivitet med styrelsen
Idag är det många organisationer som satsar på både internutbildningar och kommunikation inom organisationen. Fler förstår vikten av att ha medarbetare som trivs och mår bra i arbetet. För att öka sammanhållningen är det bra att med jämna mellanrum genomföra någon form av “företagsaktivitet” i form av en konferens eller en kick off. Genom att planera en rolig aktivitet kan sammanhållningen öka.

Om man är ute efter en upplevelse att minnas så kan man testa att byta miljö mot något som är lite mer annorlunda. Man skulle exempelvis kunna åka på konferens i skärgården, landsbygden eller utomlands.

En dagskryssning med någon av Finlandsfärjorna där konferenslokal hyrs som styrelsemöte samt utbildning hålls är något som jag tycker är mycket givande. Framförallt så har styrelsemedlemmarna inte bråttom längre, man sitter på den båt/färja man sitter på. Tycker detta leder till beslutsgivande styrelsemöten, bra förståelse av utbildningen, ökad kontakt mellan styrelsemedlemmarna samt många bra nya förslag och idéer.

Webbansvarig
Jag brukar ofta få denna roll i föreningar.  Om man har några tusenlappar att spendera på hemsidan om året, så kan man anlita en professionell webbmaster och få en utomordentligt bra hemsida. Lyckliga kan de föreningar vara som har en sådan webbmaster i sin styrelse. Men om de pengarna eller den möjligheten inte finns, så är det inte alls ovanligt att man försöker hitta en snilleblixt utanför föreningen, som ska hjälpa till med en hemsida på sin fritid om något som den personen kanske inte ens är intresserad av. Något som ofta resulterar i hemsidor som uppdateras mycket sällan och inte allt för ovanligt blir en skamfläck för föreningen. Därför vill jag istället rekommendera tex.  www.wordpress.com, www.dinstudio.se, www.123minsida.se, www.easywebbhotell.se och http://www.google.com/sites/ som är mycket enkel för alla (tjänsterna är på svenska) att själva göra hemsidor med. Detta gör att också fler personer kan hjälpa till med uppdateringarna. Att fler kan hjälpa till och delta är också själva meningen med förening.
Domän - Den plats ni lagrar hemsidan på t.ex. Dinstudio ger er ofta en ganska lång och krånglig adress till hemsidan. Ni kan därför köpa en domän, t.ex. hos Loopia, som ni länkar/kopplar hemsidan till.

Om ni trots dessa enkla lösningar känner att ni vill ha hjälp med er hemsida så kontakta mig gärna så hjälpa jag er emot en rimlig ersättning.

Uppdateringar med mer info lär komma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar