måndag 17 oktober 2011

FN dagen - Vår skog i Rågsved

Tack för bilden Rosa Lundmark!Ett späckat program (Klicka på bilden och gör programmet större) med kunskaper och inspiration som avslutades med en debatt om byggplaner i Rågsveds friområde. Deltog gjorde Roger Mogert (S), Karin Karlsbo (FP), Maria Hannäs (V), Åsa Öckerman (MP) samt Erik Skärbäck (professor i översiktlig planering). Nya Rågsveds Folkets Hus berättade att de bjudit in samtliga partier till debatten. Uppenbart värderade Centerpartiet, Kristdemokraterna samt Moderaterna annat högre än Rågsved idag.


Eftersom det långt ifrån är första gången allianspartierna uteblir ifrån dialog och debatt i området, så var missnöjet med detta påtagligt. När publiken inte fick svar ifrån partier som inte deltog, så började man att dra sina egna slutsatser som utav missnöjet ledde till formuleringar som “Vi och dom”, dolda agendor och “Rika och fattiga”. Så helt klart tråkigt och förvånande att partierna inte ville ha dialog och förmedla sin politik med sina egna ord. Jag tror inte jag är ensam om att känna efter mötet att brist på dialog leder till missförstånd, hat, förakt och inte minst missnöjesröstande.

Nej, allt är inte guld och gröna skogar i Rågsved! :)
Det är i regel dock mångfaldigt mycket trevligare och bättre här än vad många tror!
Ett argument jag hört är att fler villor/radhus skulle skapa en mer blandad byggnation och att det på något sätt skulle hjälpa Rågsved.
Jag skulle kunna anfalla och fråga hur många villor/radhus det finns i t.ex. Östermalm.
Men, men, jag går istället över till vad jag är helt övertygad om. Ska förbättringar ske i Rågsved så måste det ske i dialog tillsammans med aktiva/engagerade medborgare och föreningar.
Det finns ett mycket aktivt föreningsliv i Rågsved som har kunskaper och kontakter som skarpt underskattas av staden.

Vi (Snösätra Norra Fritidsträdgårdsförening) var med på FN-dagen för att svara på frågor om vår förening och om kolonirörelsen. Men uppenbart har informationen ifrån berörda kontor till invånarna inte varit så bra eller nått fram, eftersom dagen bestod snarare av att försöka svara på frågor om byggplanerna Sambandet Högdalen-Farsta.
Det var förstås bra (framförallt för Fagersjöbor) att det mellan 13-15 oktober var öppet hus i samband med Boendedialogen i Fagersjö, då frågor kunde ställas till ansvariga kontor och ytterstadsborgarrådet Joakim Larsson. Men ett möte borde också hållas i Rågsved för alla berörda här.

En artikel som just publicerats: Byggen hotar flera grönområden | Inrikes | SvD
SR - Strid om grönområde i Rågsved (Lyssna ifrån ca 16:15. (Gå framåt ca 14:37)):
Facebook Event: http://www.facebook.com/event.php?eid=222175177847472
Nya Rågsveds Folkets Hus har lagt upp några bilder här:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.267819226590892.71575.200088353363980&type=3
Läs gärna även tidigare blogginlägg: Rågsved friområde öppet seminarium

1 kommentar:

  1. Conny, du har helt rätt i din analys att brist på dialog leder till mycket negativt. Ska få till stånd bestående framsteg i Rågsved krävs dialog och inte monolog från de styrande.

    SvaraRadera