onsdag 8 oktober 2014

Rågsved under HusbykravallernaVi lär inte på länge glömma "Husbykravallerna" som under maj 2013 eskalerade till områden långt utanför Husby. Även Rågsved fick smaka på problem. Polisstationen sattes i brand och Rågsvedskolan vandaliserades.
Bernard N'vila hade precis startat sitt musikkafé i Rågsved när vandaliseringen tvingade honom att stänga verksamheten.... Efter vandaliseringen i Rågsveds centrum var polisen rädd för att tältet skulle brännas ned. 


Nattvandringar pågick i området.
Vid det här planeringsmötet i Nya Rågsveds Folkets Hus (Där både polis, personal ifrån Stadsdelsförvaltningen och skolrektorer var på plats) så varnade jag för lättantända skolbyggnader.


Musketörernas lokal på Stövargatan vandaliserades.


I butiker (Däribland ICA) och andra lokaler runt omkring krossades över 20 fönster. 

När man tittar på inläggets bilder och läser texten så kan man nog lätt tro att Rågsved var lamslaget och i stor chock. Men jag upplevde snarare att folk tog det inträffade med ro, det städades upp kvickt och livet rullade på ganska ostört för de flesta. Värre blev det nog några månader senare, när "Husbykravallerna" lagt sig (Alla trodde allt var lugnt) och delar av Snösätraskolan brann ner. Då tog det för staden ca ett år att riva och komma till skott om beslut för framtiden. Elever och skolpersonal fick leva i en dålig arbetsmiljö och med en frustration att staden inte snabbare tog tag i problemen. Därtill kan jag tänka mig vissa individer som var glada över brottets inverkningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar