onsdag 21 oktober 2015

Tips för bostadssökande

Man kan ställa sig i Stockholms bostadsförmedling https://bostad.stockholm.se/ och där stå ett x antal år. Man kan köpa en bostadsrätt om man klarar priserna. Finns företag (Tänker på utländska sådana) där de anställda gått samman för att köpa och därmed hamnat i priser/hyra som fungerar. Finns också utlandsstudenter där familjerna är välbärgade som klarat utgifterna. Lite sidospår med andra ord. Privata fastighetsägare är ett annat sidospår.

Men det är en stor bostadsbrist i Stockholm som hämmar företagens utveckling/etableringar, försvårar för studenter att studera i Stockholm (Att välja studier) och inte minst försvårar för ungdomar att få en första bostad.

För några år sen hade jag en stor lista med länkar till sidor där man kunde hyra bostad i andrahand. Men när jag tittar på dom nu så känns det oseriöst att länka ut till dom. Hyrorna som krävs är inte seriösa, orimliga. I median kan vi också läsa om sexuella tjänster som krävs för att hyra.
Om man ändå ska ge sig ut på andrahandsmarknaden så kan det vara värt att också annonsera själv om att man söker bostad (Både på nätet och med hjälp av affischer/anslag). Man kan på så sätt nå de som har en bostad att hyra ut, men som drar sig för att annonsera om det. Rädda för att behöva svara på mängder av brev och telefonsamtal. Man kan också väcka intresset hos folk att hyra ut, framförallt i villaområden eller i bostadsområden där lägenheterna har många rum.

Jag hjälper både privatpersoner och företag mot ersättning att sprida affischer och anslag på ett genomtänkt sätt (kontakt). Men är mycket noga med att kund då förstått svårigheterna med detta. För företag kan det ibland också handla om att hitta specifika lokaler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar