söndag 20 mars 2016

Ursäkter till dåligt bloggande

Under den senaste tiden har årsmötena inom kolonirörelsen duggat tätt inom Stockholms Stad och jag har varit mötesordförande vid fem av dessa möten.
Vi har inom Kommittén för framtidsfrågor i FSSK påbörjat planering för politikervandring 2016.
Styrelsen för FSSK (Då inklusive undertecknad) har givits en kompletterande heldagsutbildning för att vara årsmötesordförande.
Även varit årsmötesordförande i Röda Korsets Vantörskrets.
Det kan vara tufft ibland att vara årsmötesordförande, men mestadels trevligt och givande. Då har nog valberedningarna oftast haft det tuffare med att hitta personer som vill ställa upp i föreningslivet.
Jag och en kollega har vidare hållit i en informationskväll för webbansvariga i koloniföreningarna.

Apropå valberedningsarbete så har jag varit en del av valberedningen i Nya Rågsveds Folkets Hus. Under det kommande verksamhetsåret är jag sammankallande.

Inom Svensk – Lettiska Föreningen har jag varit delaktig i planeringen för en träff mellan de baltiska organisationerna som i regel deltar på Baltikumdagen och Baltiska Gruppen i Riksdagen. Man kan lugnt säga att all planering i regel tar mycket längre tid än vad man i början tror. Men ett mycket givande och spännande möte.
Även en talarkväll med Gunnar Hökmark. 25 år sedan de dramatiska händelserna i Baltikum.

En redig förkylning med hög feber och en långvarig hosta tog sin tid och energi.

Givit mig iväg till Stuvsta Trädgård för att köpa såjord. Tagit en tung säck på närmaste buss för att hemma se att jag fått med mig fel säck (blom- och plantjord).Jag var med på ett områdesmöte som fastighetsägarna “Gröna Gårdar” ibland annat IKANO kallade till om hur man kan förbättra området kring matbutiken “Matmissionen”. Trevligt möte, men 10-14 dagar senare brinner butiken ner och förstörs till grunden. Så t.ex. en åsnestig är inte direkt aktuell längre.

Såg filmen “En man som heter Ove” som är en film värd att rekommendera.
Gubben har attityd som kanske inte passar de finkänsliga. Men samhällsansvaret, noggrannheten och hjälpsamheten (Kopplat med ansvar tillbaka) är A och O för att vårt välfärdssamhälle inte ska tyna bort:Sen vart  "Earth Hour" över...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar